PITÄJÄNMÄEN
KYLÄKIRKKO

kevätkausi 2021

Kamarikonsertit

Koronavirus hiljensi konsertit vuoden 2020 keväällä. Pinnan alla kuitenkin tapahtui: Pitäjänmäen entistä kyläkirkkoa remontoitiin, lattioita ja eristyksiä kunnostettiin ja pintoja maalattiin. Kyläkirkko sai uudet asukkaat ja sinne kannettiin mm. cembaloita, fortepianoja ja klavikordeja, historiallisia kosketinsoittimia.

Konsertit ovat turvallisuuden vuoksi koronaepidemian ajan väliajattomia (ohjelman kesto n. 1 tunti) ja yleisömäärää on rajattu. Ethän tule sairaana konserttiin!

Liput: 25 € / eläkeläiset 20 € / lapset & opiskelijat 10 €
Lippujen varaus: pitajanmaen.kylakirkko@gmail.com

Pe 12.2. klo 19
Schubert: Sonatiinit

Zefira Valova – viulu
Aapo Häkkinen – fortepiano

KONSERTTI ON EDELLEEN KATSOTTAVISSA JA KUUNNELTAVISSA:
www.youtu.be/jUSIWZJwutc

Su 21.3. klo 16 ja klo 18.30
KONSERTTI SIIRRETÄÄN KESÄKUULLE
Bach, Scarlatti

Enrico Baiano – cembalo & klavikordi

La 27.3. klo 20.30
Earth hour
Haydn: Seitsemän sanaa

KONSERTTI ON PERUTTU KORONAEPIDEMIAN JA -RAJOITUSTEN VUOKSI

Kari Olamaa, Teija Kivinen – viulu
Tiila Kangas  – alttoviulu
Heidi Peltoniemi – sello

Kirjailija Marjo Heiskanen osallistuu teokseen ympäristöaiheisilla puheenvuoroilla.

Konsertin lipputuloilla tuetaan Luonnonperintösäätiön kampanjaa ”Kotimetsä helmipöllöille”.

KYLÄKIRKON LUUTTUPÄIVÄT 13.–16.5.

Taidenäyttely

IHO – SKIN

Maalauksia 2012–2020

Kuvataiteilija Antero Kahilan teoksia Pitäjänmäen kyläkirkon salissa 28.8.–16.5.

Teokset ovat nähtävillä konserttien yhteydessä ja erikseen sovittaessa.

Maalaamisesta
Kyselen ymmärrykseni rajoja. Mietin miten maailma on meissä, missä kohtaa minä loppuu ja maailma alkaa, missä ja mikä on ymmärrystä tavoittelevan subjektin alku ja loppu. Prosessia voisi verrata katsomisena säröilevään peiliin, peiliin joka on liian lähellä, jotta voisi havaita kokonaisuutta, erottaa yksityiskohtia, inhimillistä mittaa ja sen rajoja. Etäisyydet sekoittuvat toisiinsa ja ääriviivat liukenevat taustaansa. Tarkentumaton ja katkeileva kuvajainen pakenee havaintoa ja analyysia. Palaan lähtötilanteeseen, aloitan alusta ja jatkan kysymistä.

Antero Kahila

Historiaa

Arkkitehti Bernt Blomin suunnittelemalla, vuonna 1929 valmistuneella Pitäjänmäen kyläkirkolla on vaiheikas historia. Se on toiminut vuoteen 1959 asti kirkkona, sen jälkeen mm. kiuastehtaana ja veneveistämönä. Vuosituhannen vaihteessa kyläkirkko kunnostettiin yksityiskodiksi jonka lisäksi se on toiminut kulttuuritapahtumapaikkana.

YHTEYSTIEDOT

pitajanmaen.kylakirkko@gmail.com